Over ons


Wat kunt u bij ons verwachten?

FysioKort is uw praktijk voor Fysiotherapie, Manuele Therapie, Sportfysiotherapie, Oedeem therapie, Revalidatie en Medische Fitness in Doesburg. In de meeste gevallen kunt u binnen 24 uur terecht voor een afspraak. De praktijk is bedoeld voor jong en oud, sporters en niet sporters, dus voor iedereen die op een effectieve manier behandelt wil worden. Onze motto’s zijn dan ook ‘rust roest en use it or lose it’.

U kunt terecht in onze praktijk aan de Zandbergstraat 10 in Doesburg. Hier hebben wij meerdere behandelkamers, kleedkamers en een ruime oefenzaal. In het pand zijn tevens andere disciplines gevestigd. O.a. een podotherapeut, ergotherapeut,  kinderfysiotherapeute, diëtiste, medisch pedicure en Integratieve Kinder- en Jeugdtherapie.

In onze fysiotherapie praktijk in Doesburg hebben we de volgende specialisaties:

  • algemene fysiotherapie
  • manuele therapie
  • sportfysiotherapie
  • oedeemtherapie
  • 4XT methode
  • dry needling
  • medische fitness
  • hersteltraining
  • verschillende beweegprogramma’s.
  • orthopedische revalidaties

Vanaf 1 januari 2006 kunt u voor fysiotherapie in Doesburg rechtstreeks, dus zonder verwijzing, terecht bij de fysiotherapeut. Voor fysiotherapie aan huis heeft u wel een verwijzing nodig. Een behandeling aan huis is mogelijk in: Doesburg, Dieren, Giesbeek, Drempt, Angerlo en Ellecom.

Intake

In de praktijk maken wij gebruik van een EPD ‘elektronisch patiënten dossier’. Wij werken met SpotOnMedics. Dit is een programma voor declaratie en verslaglegging. Tijdens het inplannen van een afspraak vragen wij om uw persoonsgegevens en email adres. Wij kunnen u dan voor de intake een online intake formulier sturen. Als u deze volledig heeft ingevuld dan gaat de intake sneller en houden wij meer tijd over voor het onderzoek, de behandeling en advies. Voor de intake adviseren wij u een handdoek en legitimatie mee te nemen.

Tijdens de intake zullen wij screenen of u bij ons aan het juiste adres bent. Zo niet dan zullen wij u adviseren om contact op te nemen met uw huisarts of met een collega.

Uit de gegevens van de intake bepalen wij, wat wij gaan onderzoeken. Het onderzoek bestaat meestal uit een inspectie waarna een, actief en passief bewegingsonderzoek volgt. Waar nodig worden er nog aanvullende testen en vragenlijsten afgenomen. Het doel van het onderzoek is het lokaliseren van het probleem. Na het onderzoek stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. Als er dan nog tijd over is zullen wij proberen u kort te behandelen. In ieder geval geven wij na de intake, advies en oefeningen mee, zodat u direct aan uw herstel kunt werken.

Behandelingen

Wij hebben verschillende manieren van behandelen, samen met u zullen we bepalen welke methode het beste bij u past. Wij gaan direct op zoek naar de oorzaak van de klachten. Onze behandelingen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit: mobilisatie/manipulaties van de gewrichten, dry needling, speciale tape technieken en gerichte oefentherapie.

De voortgang van onze behandelingen worden gemonitord door het gebruik van korte vragenlijsten en herhaaldelijk testen. Waar nodig kan de behandeling dan tijdig aangepast worden. 

Voor de oefentherapie maken we gebruik van onze uitgebreide oefenruimte. Daar kunt u door middel van gerichte oefeningen de oorzaak van het probleem aanpakken. Ook geven wij indien nodig, oefeningen en adviezen voor thuis mee. Hiermee kunt u zelf bijdragen aan uw herstel en tevens zorgen dat de klachten weg blijven of minder snel terugkomen. 

FysioKort, Praktijk voor Fysiotherapie, Manuele Therapie en Medische Fitness en meer.

Zandbergstraat 10, 6981 DR Doesburg.
Telefoonnummer: 0313-474050, Email: info@fysiokort.nl